Bedrijfsinformatie Avery Berkel

W & T Avery

De broers William en Thomas Avery begonnen hun bedrijf in 1818 in Birmingham als W & T Avery - Scale Makers. Deze ontwikkelt en produceert weegapparatuur voor winkel en industrie. Groeit uit tot wereldwijde leverancier en marktleider in Engeland.

Thomas Avery

flipbg-avery

W.A. van Berkel

1898 Berkel, een Rotterdamse slager ontwikkeld en produceert de eerste snijmachine met beweegbaar onderstel, waarop zich het vlees bevond en aansluitend weegapparatuur. Leidt tot een zeer succesvolle onderneming met productie en verkoop wereldwijd.

Wilhelmus Adrianus van Berkel

flipbg-berkel

Fusie 1993 & Overname 2000

1993 Fusie Avery en Berkel, vervolgen nu onder de naam Avery Berkel. 2000 Het Amerikaanse Weigh-Tronix neemt Avery Berkel over. De combinatie is daarmee een van de grootste weegschaal producenten ter wereld onder de naam: Avery Weigh-Tronix Group.

Avery Weigh-Tronix Group

flipbg-averyweightronix

Overname door ITW 2012

Chicago 1912, financier Byron Smith plaatst een advertentie in de Economist op zoek naar kapitaal om een high class business in of in de buurt van Chicago te beginnen. Toen een groep uitvinders met een idee om tandwielslijpen te verbeteren langs kwam, werd Illinois Tool Works geboren.

Byron Smith

flipbg-itw

itw

Bedrijfsinformatie Weda

Weda B.V.

DOWNLOAD DE AVERY BERKEL APP

AveryBerkel App
AveryBerkel App

DOWNLOAD DE BERKEL APP

BERKEL App
BERKEL App

387_222_399_wie_is_weda

Weda B.V. is fabrikant en importeur van een compleet leveringsprogramma weegapparatuur.

Reeds in 1949 werden de eerste weegschalen voor de industrie en klokweegschalen voor winkelbedrijven, markt en ambulante handel door Weda gefabriceerd. Deze klokweegschalen werden tot 2006 geleverd aan o.a. supermarkten en groentewinkels vanwege de nostalgische en ambachtelijke uitstraling.

In de loop der jaren is door de technische vooruitgang aan de uitvoering van de weegschalen wel het een en ander veranderd. De vernuftige mechanische weeginstrumenten zijn immers anno nu vrijwel allemaal vervangen door geavanceerde elektronische apparaten, waarbij ook de vormgeving is aangepast aan de moderne tijd en er rekening wordt gehouden met ergonomische aspecten.

Als distributeur van Avery Berkel in de retail biedt Weda een complete productlijn welke aan elke wens kan voldoen.

Verkoop, advies, service en onderhoud door geheel Nederland.

  • Erkenning Erkende Keurder Metrologiewet Artikel 7 door NMI.
  • Gekwalificeerd ten behoeve van verzegeling en Her-keuring conform artikel 7.
Weda B.V.
Weda B.V.